fbpx

Boek 'zet je leerlingen op 2'

Niek van den Adel en Arjen Banach 

Boek mockup zet je leerlingen op 2

zet je leerlingen op 2

Jij bent een echte docent. Je zet je leerlingen op 1 en jezelf op 2. Je staat altijd aan en constant klaar voor anderen. Collega’s kunnen op je rekenen en voor je leerlingen geldt dat al helemaal. Die staan op één, want zo hoort het. Maar hoeveel aandacht geef je nog aan jezelf? 

Ons onderwijssysteem vraagt veel van jou en je collega’s. Werk- en regeldruk nemen toe, uitval en verloop zijn groot en een collectieve burn-out ligt op de loer. Het systeem kun je in je eentje niet veranderen. Hoe ga je dan om met al die veranderingen in je werk? Als de hele wereld op jou lijkt te steunen, waar leun jij dan op?

Met dit boek gaan we je helpen je werk weer zo in te richten dat je het als zinvol ervaart en er grip op hebt. Want hoewel het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kunt overzien, is er altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan. Zodat je, als je aan het einde van de dag klaar bent en de deur achter je dichttrekt of je laptop dichtklapt, kunt denken: was het thuis maar net zoals op school …

Wat vonden mensen van het boek 'zet je leerlingen op 2'

“Ik raad het boek aan aan elke onderwijs professional die weer meer energie wil krijgen van zijn/haar werk. Het geeft praktische en toepasbare oefeningen om direct mee aan de slag te gaan”

Schaatser

“Doceren en onderwijzen is één van de meest individuele teamsporten die er is. Dit boek helpt je om gezond de toekomst in te gaan in het onderwijs.”

Spreker over veerkracht & samenwerken

“Als je een kindje hebt, verzorg je jouw kindje heel goed. Dat vinden we heel logisch. We moeten onszelf net zo liefdevol verzorgen als dat kindje. In zet je leerlingen op 2 maak je een heel goed begin.​”

Grondlegster Positieve Gezondheid

teamontwikkeling voor het onderwijs

Team Heartbeats heeft naast het boek ‘zet je leerlingen op 2’ een training ontwikkeld voor de zorg professionals. Tijdens deze training leer je hoe je de theorie uit het boek moet toepassen in het dagelijkse leven.