Boek 'zet de patiënt op 2'

Niek van den Adel en Arjen Banach 

Boek zet de patiënt op 2

Zorg voor anderen
begint bij jezelf

Zorgen voor anderen. De mooiste baan die er is. Of moeten we zeggen: de mooiste baan die er zou kunnen zijn? 

Jij werkt in de zorg, staat klaar voor anderen en altijd aan. Collega’s kunnen op je rekenen en voor de patiënt of cliënt geldt dat al helemaal. De patiënt staat op 1, want zo hoort het. Maar hoe goed zorg jij nog voor jezelf? 

Ons zorgsysteem behoort tot de beste van de wereld, maar het vraagt wel steeds meer van jou en je collega’s. Werk- en regeldruk neemt toe, uitval en verloop zijn groot en een collectieve burn-out ligt op de loer. Het zorgsysteem kun je in je eentje niet veranderen, maar hoe ga jij om met al die veranderingen in je werk? Als de hele wereld op jou lijkt te steunen, waar leun jij dan op?

Met het boek ‘zet de patiënt op 2’ gaan we je helpen je werk weer zo in te richten dat je het als zinvol ervaart en er grip op hebt. Want ondanks dat het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kan overzien, is er altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan. Zodat als je aan het einde van de dag klaar bent met werken en de deur achter je dichttrekt kan denken: was het thuis maar net zoals op het werk…

Wat vonden mensen van het boek 'zet de patiënt op 2'?

“Voor mij als zorgverlener is dit boek één grote herkenning. Hopelijk voor vele anderen een Eye Opener! Vooral de oefening over dankbaarheid is blijven hangen. Ik kan ermee aan de slag!”

Hanneke Kwinten

Zorgverlener

“Je kan alleen maar zin in je werk hebben als je werk zin heeft. DIt boek helpt daarbij, een aanrader voor iedereen in de zorg.”

Directeur Buurtzorg

“Als je een kindje hebt, verzorg je jouw kindje heel goed. Dat vinden we heel logisch. We moeten onszelf net zo liefdevol verzorgen als dat kindje. In zet de patiënt op 2 maak je een heel goed begin.​”

Grondlegster Positieve Gezondheid

Teamontwikkeling in de zorg

Team Heartbeats heeft naast het boek ‘zet je patiënt op 2’ een training ontwikkeld voor zorgprofessionals. Tijdens deze training leer je hoe je de theorie uit het boek moet toepassen in het dagelijkse leven.

Groep mensen in teamontwikkeling