fbpx

LEREN VALLEN EN OPSTAAN MET TEAM HEARTBEATS

Veerkracht met Team Heartbeats

Vakantie in eigen land. Zo gek nog niet! Wij hebben onze all-inclusive Turkije met baby en kidsclub vakantie ingeruild voor een huisje op Texel, waar ik geboren en getogen ben. Het kost me meer dan een week, een goede verkoudheid, een eerste Corona test en een aantal keer oppas voor de kindjes om goed in de ontspanningsmodus te komen. Vallen en opstaan tijd om even te reflecteren op de afgelopen maanden.

Naast gedragsveranderaar bij Heartbeats ben ik ook nog eigenaar van een sportschool voor vrouwen, bbb healthboutique Haarlem, samen met mijn tweelingzus Daniëlle. Het zal niemand zijn ontgaan dat dit een branche is die keihard wordt geraakt.

Gisteren las ik ergens de quote;
‍‘Crises kill bad companies. Good companies survive them. Great companies are strengthened by them. ‘

Ik heb hem direct naar Daniëlle gestuurd. ‘ Wij gaan voor het laatste!’ kreeg ik terug. Iets wat weerspiegelt hoe wij elkaar in een positieve State of Mind houden. Het klopt ook. Ik voel me vooral gesterkt door alle uitdagingen die er op mijn pad komen. Ik durf te zeggen dat ik floreer in moeilijke tijden. Natuurlijk zijn er echt wel momenten dat ook bij mij de energie op is dan is het vallen en staan. Dat ik gewoon heel graag even met rust gelaten wil worden, me wil verstoppen onder de dekens of alleen maar kan huilen. Het fijne van tweeling zijn is dat dit zich bij ons vaak afwisselt. Ideaal!

Ondernemen

Het ondernemerschap, het vertrouwen en de positiviteit overheerst. Gelukkig vindt angst geen voedingsbodem in onze genen. Een ‘ Nee, dit mag niet’ creëert een automatische ‘ Oké, wat mag dan wel? ‘ Ik realiseer me terdege dat dit genenpakket en deze instelling niet voor iedereen is weggelegd.

Nadat we op 15 maart onze deuren moesten sluiten in verband met de lockdown, vond er al een enorme transformatie plaats. Binnen een dag waren we online en opeens was mijzelf filmen -wat ik eigenlijk al jaren uitstel- geen enkel probleem meer. In april kwam het nieuws dat sportscholen tot september gesloten zouden moeten blijven. Die kwam even keihard binnen. Die avond kon ik alleen maar huilen. Daniëlle, die vooral erg goed is in het financiële en bestuurlijke stuk, vond het vervelend en dat was het ook wel het was vallen en opstaan. De volgende ochtend kwam het plan als afslankstudio open te gaan, wat we van oorsprong zijn. Die stip op de horizon creëerde direct een nieuwe mindset. 11 mei zijn we open gegaan. Meer dan geweldig! We werden overladen met bloemen en zaten direct vol, zo graag wilde iedereen weer beginnen.

De euforie was van korte duur. Anderhalve week later werden we gesloten, omdat we tóch als sportschool werden gezien door de handhaving van de gemeente. De belangrijkste vraag aan hen was; wat mag er wel?

Dit oplossingsgericht denken leidde ertoe dat we na een paar uur een nieuw plan hadden. Binnen een week hadden we een stellage achter ons pand gebouwd. Op de plek van de fietsenstalling van onze achterburen, de ABN AMRO bank. Een Ibiza-achtige sfeer met een bijpassend zonnetje en de heerlijke warmtecabines waarmee we werken maakten het plaatje compleet. We heropende op de dag dat bbb healthboutique Haarlem precies 4 jaar bestond. Buiten was misschien nog wel beter dan binnen!

Nog geen 3 weken later kregen we weer slecht nieuws. De milieudesk van de ABN AMRO (ja het bestaat) vond de constructie niet veilig. Deze keer was Daniëlle even uit het lood geslagen. Opnieuw vallen en opstaan. Ik gooide in een telefonisch gesprek met de afzender van de mail al mijn charmes in de strijd en vraag de dame in kwestie of ze bereid is het ook van mijn kant te bezien. 1 juli is nog maar over een paar weken en dan mogen alle sportscholen weer open. Ik zal je de details besparen, maar Samengevat; Het volgende plan treedt in werking en eind juni verplaatsen we alles weer naar binnen en zijn we al die tijd open geweest.

Bewust hebben we al onze leden bij onze pieken en dalen betrokken. Als ik filmpjes van mezelf terugkijk, die we steeds naar hen hebben gestuurd, is de stemming van mijn gezicht af te lezen. Van verdriet, tot verbetenheid (agressie), tot enorme opluchting en blijdschap. De mails en reacties die we terugkrijgen zijn hartverwarmend. En noodzakelijk, voor de verbinding en connectie die ik nodig heb met mensen om te weten waarvoor ik mijn bed uit kom.

Veerkracht

Ik heb nog nooit zo vaak het woord veerkracht op papier teruggekregen. Ik realiseer me dat wat we met de resilience road proberen neer te zetten, minimaal is wat we zelf doen. Steeds opnieuw vallen en opstaan.

Wat heb ik daarvoor nodig? Positieve mensen om me heen. Alle calls die noodzakelijk zijn maar vooral negatieve lading hebben, probeer ik zoveel mogelijk te mijden. Succes vergroot ik uit. Dit affirmeren zuslief en ik iedere dag even tegen elkaar. That keeps the spirit alive.

Is dat wat we hebben gedaan nu allemaal zo handig geweest? Als je het puur financieel bekijkt heeft het ons veel meer geld gekost dan het ons heeft opgeleverd. We hadden dit nooit gedaan als geld onze drijfveer was geweest. Van onze ouders hebben we geleerd dat al het goede wat je doet, op de lange termijn iets oplevert. What you give is what you get. Ik hoop dat de waardering, de vechtlust, het doorzettingsvermogen, de veerkracht en het feit dat leden in ieder geval al weer 6 weken hebben kunnen sporten, er op de langere termijn voor zorgt dat leden ons blijven steunen. Ik hoop dat ik heel veel mensen heb geïnspireerd om opnieuw op te staan. Ik ben dankbaar voor dit avontuur; een van de meest leerzame momenten uit mijn leven.

Marlene Hemelaar Stiekema 
Gedragsveranderaar/ opsteller/ trainer/ coach HB

Marlene

Marlene Hemelaar Stiekema

Gedragsveranderaar

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Marlene en benieuwd wat Team Heartbeats voor jouw kan betekenen? Stuur ons dan gerust een berichtje! 

Deel dit bericht