VEERKRACHTIG IN CORONA-TIJD

Steffie - Team Heartbeats

Lieve lezer,

Veerkrachtig zijn deze dagen vraagt veel van de mens hè?

Sociale isolatie, ondernemingen die het moeilijk krijgen, misschien zelfs wel iemand in je omgeving die ziek is. Lege straten, winkels en wegen, kinderen thuis van school. Het lijkt wel een film waar we in zijn beland. Mijn hart gaat uit naar alle mensen die op de een of andere manier geraakt zijn hierdoor en ik zend veel liefde, kracht en energie naar jullie toe!

Ik zie ook overal kansen en mooie dingen om me heen ontstaan:

‍Gezinnen die samen thuis komen te zitten.
Mensen die de kleine dingen ineens heel erg gaan waarderen.
Bewustwording over dingen die we altijd maar normaal vinden: boodschappen die altijd beschikbaar zijn. Verplegers, onderwijzers en mensen in het openbaar vervoer die eigenlijk de spil vormen in onze samenlevingen.  
Hoe sterk de natuur is versus de mens..
Een mega reality check: hoe staat mijn gezondheid er eigenlijk voor? Overgewicht is een groot probleem, maar op individueel niveau kwam je er nog aardig mee weg. Nu niet meer. Zo kan ik nog wel even doorgaan: economisch, cultureel, politiek, het milieu.

Veerkrachtig zijn: stel jezelf deze vragen

Wat is nu echt belangrijk voor mij?
Wat heb ik echt nodig?
Hoe sta ik er eigenlijk voor?
En misschien wel de grootste vraag: wat kan ik doen?

De afgelopen maanden ben ik zelf door een zwaar proces gegaan. Een reis naar binnen. Het ging even niet zo goed met mij en ik moest door allerlei processen heen. Dingen schrappen uit mijn leven en bedrijf. Een stapje terug om vervolgens weer een stap vooruit te kunnen doen. Letterlijk op de pauze knop drukken, prioriteiten stellen en vooral veel introspectie. Naar binnen keren. Vertragen. Voelen. Mezelf constant vragen stellen. Zonder afleiding van social media. Daar zijn super mooie dingen uitgekomen, waarmee ik mijn hele bedrijf heb omgegooid. Ik doe vanaf nu alleen nog maar dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is: Veerkrachtig zijn deze dagen zien als een kans. Een reis naar binnen. Vertragen. Die pauze-knop. Focussen op wat misschien wel het meest belangrijk is.

Jezelf bovenstaande vragen stellen. Wat vaker stilstaan en tijd nemen voor dingen, waar je eerst te veel haast voor had, zoals:

– Heel veel connecten met de lieve mensen die (letterlijk) het dichtst bij je staan
– Die ene hobby oppakken die je heel erg blij maakt, maar die op de plank is komen te liggen
– Selfcare tot he max brengen, door super super goed voor jezelf te gaan zorgen.
– Mediteren en yoga (online)
– Introspectie
– Sporten
– Die boeken uitlezen die ook op de plank terecht is gekomen.

Ik wilde me eerst helemaal afzijdig houden van het hele Corona gebeuren en lekker in mijn holletje kruipen. Maar mijn missie om mensen zich beter te laten voelen met zichzelf en over zichzelf. Helpen waar ik kan om (misschien wel juist nu) je energie te verhogen, positiviteit in de wereld te brengen en jouw veerkracht te vergroten. Laat het me weten als ik ergens mee kan helpen, je weet me te vinden (#teamheartbeats)

Zorg goed voor jezelf en anderen.

Houd je hoofd koel en je hart warm!

Liefs, Steffie

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Steffie en ben je benieuwd wat Team Heartbeats voor jouw kan betekenen? Stuur ons dan gerust een berichtje! 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email